Dyk #153 Wärdshusbryggan, St Essingen, Mälaren


Dyk # 153
Datum 2001-12-22
Tid ner 21:49
Dyktid 29 minuter
Maxdjup 15.8 meter
Dyktyp: vrakdyk, Rebreather dyk, nattdyk, fotodyk

Sturligt värre - mycket kallt i luften, handskarna till torrdräkten var mycket stela så det tog tid att få på sig alla grejerna. Körde igång hidlampan på land och denna gång så funkade den!
Hopp i: ena fenan lossnade och blev hängade i foten - svårt att dra åt den med stukad tumme. Dock så var detta inte något som jag tänkte särskilt mycket på, det största problemet var att Inspirations auto-air junk började friflöda så fort jag kom i vattnet.
Borde natruligtvis stängt av dil-kranen på en gång men jag försökte desperat få auto-air att sluta friflöda genom att slå på den.
Så jag flöt om kring med mitt gula kylskåp desperat bankande på ett stackars andrasteg. Tillslut så kom jag på att det kanske skulle vara bra att stänga flaskkranen ändå - sagt och gjort, dock så är den första kranen jag hittar på vänster sida pony-flaskans :-/ När jag väl stängt den och det fortfarande friflödar så tar jag äntligen och stänger rätt kran. Då återstår 50 bar luft i diluentflaskan...
Tankemöda: vill inte skippa dyket för jag har släpat mig ut i -18 kyla en mörk decemberkväll.
Argumenterar så här: om något blir knas med inspiration och diluentgasen är slut så kan jag ju alltid köra bailout och pumpa upp loopen med syrgas för att få flytkraft. Lysande! Jag kör! Tänkte dock att det skulle vara bra att testa att bailout reggen inte oxå får frispel när man använder den så jag kör bailout för att testa. Funkar juste några andetag men sen så tar det stopp - jag hade ju stängt ponyflaskans kran. Snillen spekulerar!Igång med kranen allt funkar prima, hämtar kameran och iväg!
Hittar linan snabbt - dock så är sikten lika urusel som vanligt. Det är nåt visst med Wärdshusbryggan - sämre sikt i december än i juli...
Simmar fram till vraket och börjar plåta, strul i dålig sikt: ttl slaven triggas inte om man inte vrider huvudblixten mot den och gör man det så blir det backscatter på varenda bild.
Älskar min rb: det ligger en ganska stor mört på ena sidan av vraket - smyger sakta fram till den för att få en bild - den bryr sig inte om att jag kommer - höjer kameran och då bubblar det från torrdräkten, mörten sätter fart i hundranittio... Så osugen på att nånsin dyka med bubblor igen!